Civiele Bescherming | Waterbevoorrading

Civiele Bescherming
Interventie
Onlangs heeft de Civiele Bescherming de inwoners van Achêne en omgeving met water bevoorraad na een leidingbreuk van het drinkwaterleidingnet.
drinkwaterzakjes

Op zondag 30 november zorgde een gesprongen waterleiding aan een brug er gedurende meerdere uren voor dat de autosnelweg E411 ter hoogte van Achêne (Ciney) afgesloten moest worden.

Door de breuk van deze leiding werd de bevoorrading van de nabijgelegen watertoren onderbroken die rond de middag nog slechts 20% van zijn totale capaciteit bevatte.

De brandweer van Ciney heeft dan ook beroep gedaan op de Civiele Bescherming om te helpen voorzien in de nood aan drinkwater van een deel van de inwoners uit de omgeving.

De eenheid van de Civiele Bescherming van Libramont heeft 4500 drinkwaterzakjes uitgedeeld en twee cubitainers met elk 1000 liter water op het gemeenteplein van Achène geplaatst.

De eenheid van de Civiele Bescherming van Crisnée heeft een tank van 28000 liter gestuurd om de watertoren te bevoorraden.
In de loop van de avond heeft de situatie zich genormaliseerd: de drinkwaterbevoorrading van de huizen die getroffen werden door het tekort, werd hersteld.