Ambulances voor Guinee

Civiele Bescherming
Brandweer
Internationale missies
Materieel
Hulpdiensten : U kunt hen ook helpen

Beste collega’s en vrienden vanuit brandweer korspen,

De dramatische situatie van de bevolkingen van de West-Afrikaanse landen die werden getroffen door de ebola-epidemie (Liberia, Sierra Leone en Guinee-Conakry) houdt ons allemaal bezig.

De, reeds precaire, gezondheidsdiensten van deze landen hebben massale ondersteuning van onze landen nodig om de patiënten te behandelen en de epidemie onder controle te krijgen.

In het kader van de door de WGO en de Europese Unie (crisiscentrum – civiele bescherming) gecoördineerde hulp, kunnen wij hen helpen door hen voertuigen te verschaffen, vooral ambulances die niet langer nuttig zijn in onze diensten. De operationele eenheden van de CB werken hieraan mee door 7 voertuigen te geven die binnenkort afgeschreven zijn.

Wij hebben een mogelijkheid om deze begin november gratis te vervoeren per boot. De Algemene Directie van de Civiele Veiligheid zal instaan voor de douaneformaliteiten.

De voertuigen zullen worden overhandigd aan de directeur van de Guinese civiele bescherming. Onze collega’s van de Franse civiele veiligheid zijn reeds ter plaatse in het kader van een Europese samenwerkingsopdracht om de ontwikkeling van deze dienst te begeleiden en personeel op te leiden, met name inzake de hulp aan de natie in het kader van het ebola-virus.

Indien u beschikt over een werkende ambulance of over een ander werkend polyvalente hulpverleningsvoertuig (bestelwagen, jeep, pick-up…), kunt u een zeer nuttige daad stellen door dit voertuig te schenken.

Wat u moet doen :

  1. U stelt aan de gemeenteraad voor om het voertuig te schenken aan de civiele bescherming van de Republiek Guinee en u stuurt ons de beraadslaging .
  2. U brengt het ingeschreven voertuig naar de CB van Brasschaat, die dit opslaat in afwachting van de verscheping in Antwerpen.
  3. Gelieve het inschrijvingsbewijs bij te voegen. Het keuringsbewijs is niet noodzakelijk.

Voor de eerste uitruk vragen wij dat de voertuigen naar de eenheid van de CB van Brasschaat worden gebracht voor 31/10. Wij onderzoeken de mogelijkheid om ander transport naar Guinee te krijgen.

Contactpersoon : Kristof de Cooman


Jérôme GLORIE
Directeur-generaal van de Civiele Veiligheid